Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

karácsonyi sütemények


Csokoládés diókenyér
Hozzávalók

100 g liszt
50 g étkezési keményítõ
150 g puha vaj
200 g cukor
4 egész tojás
1 cs. sütõpor
csipet só
300 g darált dió
100 g étcsokoládé
200 g tortabevonó



Elkészítés

1. A puha vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverem, majd elvegyítem benne a sütõporral, a keményítõvel, és a sóval elkevert lisztet. Hozzáadom a darált diót, és az apró darabokra tördelt étcsokit is.

2. Sütõpapírral kibélelt püspökkenyér formában sütöm 180 fokon kb. 40 percig. Tûpróbával ellenõrizgetem közben.

3. Mielõtt felszeletelem, a tortabevonót megolvasztom, és bevonom vele a süteményt. Tetszés szerint dióval, mogyoróval dísztítem

 

 

 

 

 

 

Nevetés